Ózon-dús hétvége, avagy kaland a Mátrában

Dombóvári István szállodacápa

Ózon-dús hétvége, avagy kaland a Mátrában

A cápák viszonylag ritkán másznak hegyet, de a szállodacápa a vízen kívül egyéb területeken is jól érzi magát, ezért nem kevesebbet vett a fejébe, mint, hogy megcélozza az ország legmagasabb pontját és felcaplat a Mátrába. Ehhez nem is találhatott volna jobb célpontot, mint a Hotel Ózon Mátraházát.

Csakúgyáltalában

Hiába volt még hideg, már a Hotel Residence Ózon parkolójában azonnal észre lehetett venni a különbséget a levegőt illetően. Finom, dús szinte harapni lehet. A szürke, városi szmogon tengődő tüdőnknek már ez is felüdülés. Még be sem léptünk, már a bejáratnál finom forralt borral és teával vártak bennünket, ami nagyon jól esett a csípős téli reggelen. A recepción és az aulán nagyon látszott, hogy ez itt bizony egy modern szellemben újragondolt és átépített szálloda.

A szobában a bekapcsolt hoteltévé névre szólóan üdvözöl. Azonnal ki kell szaladni az erkélyre, mert a látvány lenyűgöző. A szobánk a Kékestetőre néz és ez ráadásul nem is feláras, csak időben kell lefoglalni! Egy alföldi gyereknek szinte felbecsülhetetlen látvány, ahogy fejmagasságban szaladnak szeme előtt a felhők.

A wellness-részleg sem hagy kívánnivalót maga után. Langyos, pezsgő élménymedencékben, forró finn szaunákban és gőzfürdőben pihenhetjük ki az út fáradalmait. Az étterem ismét egy erős pontja a hotelnek. A vacsora egyszerűen mennyei, szakítottak a „szállodás” ízekkel és az alapvető dolgokon kívül, rengeteg finom és egyedi specialitás várt bennünket, mivel lehetetlen végigkóstolni egyszerre mindent, ezért mindenféleképpen több napra érdemes érkezni.

A reggeli a helynek és a konyhának köszönhetően ismét élményszámba ment, hiszen úgy elkölteni a finom reggelidet, hogy az asztalod mellől elnézve a Kékes felett pillanthatod meg a nap első sugarait… Ezt egyszerűen meg kell tapasztalni! Az este méltó befejezése egy finom rozéfröccs vagy egy koktél a szálloda bárjában, ahol a mosolygós hölgyek pillanatok alatt elkészítik a kívánt nedűt.

Egészségedre Mátraháza!

Tuti súgó

A hely legegyedibb része egyértelműen a kültéri rönk szauna.
Amikor bemész, csak azt veszed észre, hogy szaunákhoz képest milyen tágas, aztán megfordulsz, leülsz és leesik az állad. A szauna egyik fala teljesen üvegből van, éppen az, amelyik a Kékestető fele néz. Így szaunázás közben, rendesen mozis érzésed lesz, hiszen hiper HD-ben, szélesvásznon, a lehető legmagasabb felbontásban, 3Dben nézheted a Kékestetőt és a környékét és a felülmúlhatatlan térhatáshoz még 3D szemüveg sem szükséges. Ezt mindenféleképpen látnotok kell!
Kapcsolódó Tartalom
    • Bemutatkozás


      Falun született. Kisbabának olyan csúnya volt, hogy a szülei sokáig tanakodtak azon, hogy a gyerek helyett a nála sokkal jobban kinéző méhlepényt kellene hazavinni. Sokak szerint a mai napig nem lehet pontosan tudni hogyan is döntöttek végül a szülők. Ránézésre nem lehet megállapítani.

      Alacsony. Sokáig azt hitte, hogy ez az állapot változhat. Még egy OKJ-s „Legyünk magasabbak” tanfolyamot is elvégzett, de olyan magasan volt a tábla, hogy nem látta, így megbukott a vizsgán.

      Amorf. Hét évente testsúlyának felét leadja, majd újra felszedi. Ezzel mintegy híven demonstrálja a hét bő és a hét szűk esztendőt, amely már-már biblikus metafora.

      A szereplés számára terápia. Élvezi, hogy bámulhatja a nőket, akik az előadás alatt a zárt ajtók miatt nem tudnak tőle elmenekülni. Humora nehezen behatárolható, valahol a „ne már” és az „inkább hagyd abba” irányzatokat képviseli. Még nem olyan okos, hogy felérje ésszel, hogy mennyire buta.

      Valóra szeretné váltani az álmát. A forintját pedig euróra.